Zanimljivi časovi

U susret Novoj godini

15.12. 2015. godine učenici 2. a razreda sa učiteljicom Liliom Marijanom su imali čas na temu U susret Novoj godini.

Čas je bio podeljen na nekoliko aktivnosti. Prva aktivnost je bila da učenici među papirima koje su dobili otkriju i sastave temu časa. Druga aktivnost je bila da poređaju redosledom obavljanje radnji pre samog dočeka Nove godine. Treća aktivnost je bila da sa jednog stola odaberu mini jelkice koje su bile ili sa ili bez busena. Usledio je razgovor na to šta ih je potaklo da odaberu određenu jelkicu.

Za domaći zadatak su učenici u okviru predmeta Čuvari prirode trebali da iz časopisa Vitez pročitaju priču Jelka. Jelka se obraćala učenicima da joj je teško jer su joj odsekli busen. Dobili su novogodišnje kapice posle čega je usledilo pevanje na pesmu  ,,Zvončići zvončići,,  i istovremeno posmatrali pokretne slike sa projektora koje su ih potakle na ples. Svaki učenik je dobio otkucanu pesmicu sa sličicom zvončića. To su bojili. Učenici su zatim radili po grupama. Dobili su zadatke da radnje vezane za aktivnosti u ovo doba godine poređaju po redosledu. Na kraju su ocenili uspešnost časa i rad grupe. Svi učenici su bili zadovoljni ovakvim radu na času.

Pitali smo učenike šta misle o ovakvom času.

  1. Koliko ste aktivnosti radili ?? Radili smo tri aktivnosti.

2. Kakve su to aktivnosti bile ??? Učiteljica nam je dala papire i od toga smo svašta pravili. Na svakom papiru smo imali radnje vezane za novogodišnje radnje i to smo  lepili po redosledu.

3. Da li vam je bilo zanimljivo ? DA

4. Na kom času ste to radili ?? Na likovnom i svetu oko nas.

5. Da li su vam te aktivnosti pomogle nešto da naučite ? Sta ? Da pomogle su nam. Saznali smo da treba uzimati jelke sa busenenom a ne one koje ih nemaju i da deca ne treba da bacaju petarde.

6. Da li ste radili sami ili u grupama? U grupama.

7. Koja aktivnost vam se najviše svidela ? Najviše nam se svidelo bojanje i crtanje i kada smo uzimali jelkice. Učiteljica nam je napravila jelkice i mi smo birali koju ćemo uzeti. Naravno, svi smo uzeli onu jelkicu koja ima busen.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript


Anita,Anastasija, Dunja i Ivan 4.a

Čas matematike

Učenici 1.a su imali zanimljiv čas. Na času matematike su ponavljali sabiranje do pet. Radili su u grupama. Čas je bio uspešan jer su svi učenici rešili zadatke. Pitali smo nekoliko učenika prvog razreda da nam kažu nešto o času.

Dušica i Oliver kažu da su se sjajno osećali na času. Svidelo im se kad su lepili kapljice sa zadacima na pano.

Lara i Marija su se lepo osećali i svidelo im se dok su radili u grupi. A Edmondu se sviđalo to što su učili sabirati brojeve do pet.

Sara Uršal, Vladimir Sremac, Lana Šimić i Aleksandar Radenković 3. a

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Naše nasljeđe

U Maloj Bosni su učenici hrvatskih razreda održali zajednički sat na temu Naše nasljeđe. Sat je bio zanimljiv jer su njemu prethodile razne aktivnosti u kojima smo uživali. Naime, zadatak nam je bio istražiti običaje. U istraživanju su nam pomogle naše majke, roditelji, kolekcionar Ljudevit Vujković Lamić te profesorica Jelica Piuković. Svi oni su nam pričali o običajima nekada a mi smo ih zapisali u malu knjigu koja se zove Naše istraživanje. I konačno, na zajedničkom satu smo prikazali svoje radove. Pričali smo o starim običajima, prikazali stare predmete, opisali smo ih i naveli kako su se oni nekada koristili. Zanimljivo je bilo gledati filmove u produkciji Katoličkog društva za kulturu, povijest i duhovnost Ivan Antunović.

Još jednom hvala svima koji su nam omogućili uživati u našem istraživanju.

Učenici hrvatskih odjela

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s