Čarobni štapić

Photo by Guduru Ajay bhargav on Pexels.com

                                                  MAGIČNI  ŠTAPIĆ

  Svi bi želeli da imaju čaroban štapić koji ispunjava želje. Tako sam i ja poželela da ga imam.

Sa svojom porodicom sam išla na planinarenje. Mami sam rekla da idem da istražujem okolinu. Rekla mi je da ne idem jako daleko .Nakon nekog vremena pronašla sam neku pećinu. Ušla sam. Malo sam se plašila jer je bilo mračno. Na kraju pećine pronašla sam kovčeg. U njemu je bio neki štapić. Ostavila sam ga. Posle nekog vremena sam opet otišla u pećinu. Bilo je sve isto.Odlučila sam da uzmem štapić.Kad sam ga uzela, čuo se neki glas koji je rekao je je štapić magičan i da ispunjava samo jednu želju.

 Dugo sam razmišljala koja bi to želja bila. Na kraju sam odlučila. Poželela sam psa haskija. Želja mi se ostvarila. Nazvala sam ga Maks.

Lea Stantić 3.a

ČAROBNI ŠTAPIĆ

Sa porodicom sam otputovao na selo. Kad smo stigli, otišao sam u svoju sobu da se raspakujem. Otovorio sam orman, i video dugme. Pritisnuo sam dugme i tajni prolaz se otvorio u mojoj sobi. Kada sam ušao u prolaz, bilo mi je hladno i strašno. Upalio sam baterijsku lampu i krenuo stepenicama. Zatekao sam vrata sa čudnim katancem.

Katanac je odjednom progovorio : „ Ako tačno odgovoriš, otključaću se i daću ti poklon. Koliko ima paukova u ovoj prostoriji?“  Odgovorio sam da ih je 98. Katanac je pao a meni su se stvorile naočare u rukama. U daljini sam video kovčeg i krenuo ka njemu. Bio je ispisan nekim čudnim znacima ali sam ih ja uz pomoć naočara lako pročitao. Na kovčegu je pisalo : „Otvoriću se samo ako si dobra osoba. Unutra je čarobni štapić koji će ispuniti jednu želju.” Otvorio sam kovčeg,  uzeo štapić i vratio se u sobu.  Seo sam na krevet i razmišljao šta da poželim.

Uzeo sam štapić i krenuo u dvorište. Poželeo sam da se svakome ostvari najdraža želja. Štapić je poleteo u vazduh zavrteo se i nestao. Uveče na vestima su javili da je planetu prekrila velika sreća zato što se svakome ispunila najdraža želja. I ja sam bio srećan u to vreme.

Đorđe Marunić 3.a

MOJA MAŠTA

Ispričaću vam priču koja se desila u mojoj mašti kada sam pronašao magični štapić.

Jednog divnog prolećnog jutra krenuo sam u šetnju sa mojim psom. Sunce je grejalo, ptice su cvrkutale i Simai ja smo krenuli u šumu. Dok smo šetali, naišli smo na jedna drvena vrata. Na vratima je visio mali, zarđali ključ. Kada sam ga uzeo u ruku, počeo je da svetli i ja sam se uplašio. Otključao sam vrata i video dve prostorije. Jedna je bila od kamena, a druga od drveta. Razmišljao sam u koju da uđem. Izabrao sam kamenu. Svuda je bio mrak, samo je na jednom zidu sijao mali kovčeg. Kada sam ga ugledao bio sam radoznao i odmah sam  potrčao da ga otvorim. Zasijala je jaka svetlost, jer je unutra bio magični štapić. Bio je šaren, ukrašen dragim kamenjem. Pored je bio papirić na kojem je pisalo da ispunjava jednu żelju. Još je pisalo da dobro razmislim i pametno izaberem. Seo sam na kamen I počeo da razmišljam. Posle dugog razmišljanja pożeleo sam moju najveću żelju, da budem NAJBOLJI FUDBALER.I to mi se ostvarilo.

Żao mi je što je ovo bila samo mašta, ali ću se truditi i vredno veżbati da ovu żelju ostvarim i u pravom żivotu.

Ilija Sarić 3.a

O autoru Sanja

Radim kao učiteljica u Osnovnoj školi "Ivan Milutinović" u Subotici.
Ovaj unos je objavljen u Literarni radovi i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s