U susret Novoj godini

15.12. 2015. godine učenici 2. a razreda sa učiteljicom Liliom Marijanom su imali čas na temu U susret Novoj godini.

Čas je bio podeljen na nekoliko aktivnosti. Prva aktivnost je bila da učenici među papirima koje su dobili otkriju i sastave temu časa. Druga aktivnost je bila da poređaju redosledom obavljanje radnji pre samog dočeka Nove godine. Treća aktivnost je bila da sa jednog stola odaberu mini jelkice koje su bile ili sa ili bez busena. Usledio je razgovor na to šta ih je potaklo da odaberu određenu jelkicu.

Za domaći zadatak su učenici u okviru predmeta Čuvari prirode trebali da iz časopisa Vitez pročitaju priču Jelka. Jelka se obraćala učenicima da joj je teško jer su joj odsekli busen. Dobili su novogodišnje kapice posle čega je usledilo pevanje na pesmu  ,,Zvončići zvončići,,  i istovremeno posmatrali pokretne slike sa projektora koje su ih potakle na ples. Svaki učenik je dobio otkucanu pesmicu sa sličicom zvončića. To su bojili. Učenici su zatim radili po grupama. Dobili su zadatke da radnje vezane za aktivnosti u ovo doba godine poređaju po redosledu. Na kraju su ocenili uspešnost časa i rad grupe. Svi učenici su bili zadovoljni ovakvim radu na času.

Pitali smo učenike šta misle o ovakvom času.

  1. Koliko ste aktivnosti radili ?? Radili smo tri aktivnosti.

2. Kakve su to aktivnosti bile ??? Učiteljica nam je dala papire i od toga smo svašta pravili. Na svakom papiru smo imali radnje vezane za novogodišnje radnje i to smo  lepili po redosledu.

3. Da li vam je bilo zanimljivo ? DA

4. Na kom času ste to radili ?? Na likovnom i svetu oko nas.

5. Da li su vam te aktivnosti pomogle nešto da naučite ? Sta ? Da pomogle su nam. Saznali smo da treba uzimati jelke sa busenenom a ne one koje ih nemaju i da deca ne treba da bacaju petarde.

6. Da li ste radili sami ili u grupama? U grupama.

7. Koja aktivnost vam se najviše svidela ? Najviše nam se svidelo bojanje i crtanje i kada smo uzimali jelkice. Učiteljica nam je napravila jelkice i mi smo birali koju ćemo uzeti. Naravno, svi smo uzeli onu jelkicu koja ima busen.

Anita,Anastasija, Dunja i Ivan 4.a

O autoru Sanja

Radim kao učiteljica u Osnovnoj školi "Ivan Milutinović" u Subotici.
Ovaj unos je objavljen u Zanimljivi časovi. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s